Haziran ayı içerisinde Almanya’da ev sahibi olmak isteyenlere verilecek devlet desteğinden, gençlere verilecek kültür çekine kadar bazı değişiklikler yaşanacak. 

Avrupa’dan Haber sitesinin derlediği ve Almanya’da ikamet eden binlerce kişiyi etkileyecek olan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:

18 yaşına giren gençlere 200 euroluk kültür çeki
Alman hükümeti, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımı teşvik etmek amacıyla 18 yaşına giren gençlere 200 euro değerinde kültür çeki dağıtacak. 2023 yılı içerisinde 18 yaşına giren yaklaşık 750 bin genç, haziran ayı ortasından itibaren 'KulturPass' için www.kulturpass.de adresinden başvuru yapabilecek. Bu çek, sinema ve tiyatro gibi etkinliklerde, müzelerde, kitapçılarda, konserlerde ve müzik mağazalarında kullanılabilecek.

Ev sahibi olmak isteyen ailelere devlet desteği
Almanya'da, ev almayı veya inşa etmeyi düşünenler için düşük faizli kredi programı 1 Haziran itibarıyla hayata geçirilecek. Yıllık geliri 60 bin euroya kadar olan aileler, ilk evlerini alacak olmaları veya çevre dostu bir ev seçmeleri durumunda, devlet bankası KfW'den 150 bin euroya kadar düşük faizli kredi alabilecek.

Alman hava sahasında NATO tatbikatı
NATO'nun 'Air Defender 23' hava kuvvetleri tatbikatı, 12-24 Haziran tarihleri arasında Alman hava sahasında düzenlenecek. Tatbikat süresince sivil hava trafiği de etkilenebilir, bu nedenle tatbikat süresince seyahat etmeyi planlayanların uçuş saatlerindeki olası değişiklikleri önceden kontrol etmeleri öneriliyor.

Trenlerde gecikme tazminatında zorluklar
Yeni AB düzenlemesi 7 Haziran'da yürürlüğe giriyor. Yeni düzenleme treni geciken veya iptal olan yolcuların bilet parasını geri almasını zorlaştıracak. Mevcut düzenlemeye göre, 60 dakikalık gecikmelerde bilet ücretinin yüzde 25'i, 120 dakikalık ve üzeri gecikmelerde ise bilet ücretinin yüzde 50'si geri ödenebiliyordu. Ancak önümüzdeki ay yürürlüğe girecek değişiklikle, doğal afetler ve benzeri olağanüstü durumlar, yolcu hataları, acil durumlar veya üçüncü tarafların sabotajları sonucunda meydana gelen gecikmelerde bilet ücreti geri ödenmeyecek.

Corona-Warn-App “Uyku Moduna” alınıyor
Pandemi sürecinde geliştirilen ve 48 milyondan fazla kişi tarafından indirilen, temas takibi ve aşı sertifikası için kullanılan 'Corona-Warn-App', haziran ayı itibarıyla “uyku moduna” geçecek. Uygulama, aşı sertifikalarının görüntülenmesi amacıyla kullanılmaya devam edecek.

Galeria Kaufhof, birçok şubesini kapatıyor
Galeria Karstadt Kaufhof, toplam 129 mağazasından 41'ini, haziran sonuna kadar kapatma kararı aldı. Bu durumun binlerce kişinin işini kaybetmesine neden olması bekleniyor.

NRW'de yaz tatili başlıyor
Almanya'nın Nordrhein-Westfalen eyaletindeki okullar, 22 Haziran'da yaz tatiline girecek. Diğer Alman eyaletlerinde ise yaz tatili temmuz veya ağustos aylarında başlayacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.