Geçen hafta beş gün süren demiryolu grevinin ardından bu gece de Alman havalimanlarında grev başlıyor. Bu hafta Cuma günü ise toplu taşımadaki personel greve gidiyor. Türk Hava Yolları grev nedeniyle iptal edilecek seferleri duyurdu.

Yapılan açıklamalara göre Berlin ve Hamburg havalimanlarında, güvenlik görevlilerinin grevi nedeniyle bugün saat 22:00'den itibaren uçuşlar yapılmayacak. Yarın ise Münih dışında çoğu havalimanının kapalı olması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Berlin ve Hamburg havalimanları Perşembe günkü grev nedeniyle tüm uçuşların iptal edildiğini bildirdi. Diğer havalimanları için durum henüz netlik kazanmadı. Ancak grev devam ederse, sadece Frankfurt'ta yaklaşık 1.500 uçuşun iptal edileceği belirtilmekte.

Ver.di sendikası, yüksek enflasyonu telafi etmek için Alman havalimanlarında çalışan 25 binden fazla güvenlik görevlisi için saat başına 2.80 euro ek ücret talep ediyor. İşverenler tarafından daha düşük bir ücret önerisinde bulunulduğunu belirten sendika, bu teklifin kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Türk Hava Yolarında iptal edilen seferler
Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da grev nedeniyle 1 Şubat Perşembe günü şu seferlerin iptal edildiği duyuruldu:

  • TK 1668, TK 1664 ve TK 1662 sefer sayılı Hamburg-İstanbul seferleri,
  • TK 7882 sefer sayılı Sabiha Gökçen-Hamburg seferi, 
  • TK 7883 sefer sayılı Hamburg-Sabiha Gökçen seferi, 
  • TK 1726, TK 1724, TK 1722 ve TK 1728 sefer sayılı Berlin-İstanbul seferleri, 
  • TK 7729 sefer sayılı Berlin-Sabiha Gökçen seferi, 
  • TK 1337 sefer sayılı İstanbul-Leipzig seferi,
  • TK 1338 sefer sayılı Leipzig-İstanbul seferi

Toplu taşımada grev
Havaalanlarındaki grevin ardından Cuma günü sıra şehir içi ve bölgesel ulaşıma gelecek. Otobüs tramvay ve metro sürücüleri iş bırakacak. Toplu taşıma sendikaları, yeni bir toplu iş sözleşmesi için yürütülen müzakerelerde iş baskısının hafifletilmesi konusunda yaşanan anlaşmazlıklara dikkat çekiyor. Sendikaya göre toplu taşıma şirketlerindeki personel açığı, mevcut personelin iş yükünü ciddi şekilde artırmış durumda.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.