Almanya’da Federal Adalet Bakanlığı, sosyal medyada, birine hakaret eden, hedef gösteren ölümle tehdit edenlere karşı daha sert tedbirler almak için harekete geçti. Bakanlık, koalisyon sözleşmesinde de yer alan ‘Dijital şiddete karşı Yasa’yı çıkarmak için bir taslak hazırladı. Hazırlanan taslağa göre, mahkeme kararıyla bu kişilerin hesapları kapatılabilecek.

Söz konusu yasa, sosyal ağlarda saldırıya uğrayan kişilerin ‘belirli koşullar altında’ mahkeme yoluyla, saldırgan hesapların kapatılmasını talep etmesine olanak sağlayacak. 

Yasanın özellikle belirli bir sosyal medya profilinin arkasında kimin olduğunun net olmadığı durumlarda mağdura yardımcı olmayı amaçladığı belirtildi. 

Tasarıda paylaşımın silinmesi veya tekrarlanma riski olması durumunda hesabın yine mahkeme kararı ile kapatılmasına olanak sağlayan bir maddesi de bulunmakta.

Olası bir engelleme öncesinde hesap sahibi bu durumdan haberdar edilerek bu karara karşı savunma hakkı tanınacak. Tasarıda kişinin daha fazla mağdur edilmemesi için makul bir süre içinde kapatılması da hedefleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.