Alman Sendikalar Birliği (DGB), son yıllarda gençlerin meslek eğitiminde tercihlerinin kısmen değiştiğini açıkladı. DGB Başkan Yardımcısı Elke Hannack, genç kızların çiftçiliğe, erkeklerin ise kuaförlüğe olan ilgisinin arttığını ifade etti. 

DGB açıklamasında, 2021'de 466 bin 200 gencin meslek eğitimine başladığı ve bunların yüzde 64'ünün erkek olduğu belirtildi. 

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre 2011-2021 yılları arasında tarım alanında meslek eğitimi yapan kız öğrenci oranı yüzde 12'den yüzde 22'ye yükseldi. Kamyon şoförü olmak isteyen genç kadın sayısı da son 10 yılda yüzde 4'ten yüzde 11'e çıktı. Kuaför olmak isteyen erkek sayısı ise üç kata yakın arttı.

Kaynak: Sabah.de

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.