Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Recklinghausen şehrinde meydana gelen kazada bir yük treni 2 çocuğa çarptı. Kazada 10 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti, 9 yaşındaki başka bir çocuk ise ağır yaralandı.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Perşembe günü saat 18:15 civarında gerçekleşen kazada, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık görevlisi sevk edildi.

Trenin, çarptığı çocukları yüzlerce metre sürüklendiği, kaza sonrası çocukları bulmak için insansız hava araçları ile bölgede uzun süre arama yapıldığı aktarıldı.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul Cuma gecesi yaptığı açıklamada, ağır şekilde yaralanan dokuz yaşındaki çocuğun hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. Cuma günü sabah saatlerinde polis tarafından yapılan açıklamada ise hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki çocuğun durumunun iyi oldu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Olayın nasıl gerçekleştiği, çocukların demir yoluna nasıl geldiği ve yanlarında başka çocukların olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Polis görgü tanıklarının ifadelerine başvururken, olayla ilgili soruşturma başlattı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Maximilian Scheffler - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.