Eylül ayı itibariyle araç tescil ettirme yönteminden halojen lamba satışına kadar birkaç değişiklik hayata girecek. Tüketicileri bilhassa ilgilendiren elektrik ve gaz fiyatlarında da indirime gidilecek.

Araç kayıtları dijitalleşiyor
Eylül ayında yürürlüğe girecek olan Araç Tescil Yönetmeliği araç sahiplerinin işini kolaylaştıracak. Artık araç tescillemek için ofise gitmeye gerek kalmayacak. Bu sayede sürücüler belgenin gönderilmesini beklemeden araçlarını kullanabilecek. Dijital kabul bildirimi tam on gün süreyle geçerli ve bu süre içinde fiilen gerekli olan belgelerin yerine geçiyor. Ayrıca maliyeti de daha düşük olacak.
 
Deutsche Bahn’dan BahnCard ve ICE 'ye geçiş
Eylül ayında 65 yaş üstü ve 27 yaş altı kişilere özel BahnCard 100 fiyatları indirimli olacak. Bunun yanı sıra özellikle yaz aylarında Hamburg – Konstanz arasında çalışan ICE tren seferleri 10 Eylül 2023’e kadar devam edecek.

Coca-Cola fiyatlarına zam yapacak
İçecek üreticisi Coca Cola elektrik, gaz, lojistik ve plastik veya alüminyum gibi hammadde maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle, ürün fiyatlarının artacağını duyurdu. Üreticiye göre fiyat artışı yalnızca tek haneli yüzde aralığında kalacak.

EON elektrik ve gaz fiyatlarını düşürüyor
EON şirketi, elektrik ve gaz fiyatlarının 1 Eylül'den itibaren düşeceğini açıkladı. Hesaplamalara göre elektrik fiyatı genel olarak ortalama yüzde 18, gaz fiyatları ise yüzde 28 kadar düşeceği öngörülüyor.

Halojen lambalar yasaklandı
AB'nin daha fazla enerji verimliliğine yönelik eko-tasarım yönergelerini karşılamayan düşük ve yüksek voltajlı halojen lambalar, 1 Eylül itibariyle satılamayacak.

Amazon E-abonelik hizmeti tamamen dudu
Uzun bir süredir Amazon üzerinden Kindle Gazetelik aracılığıyla satın alınan e-dergiler Mart 2023'ten bu yana durdurulmuştu. 4 Eylül 2023 itibariyle yıllık aboneliklerin süresi dolacak, aylık abonelikler artık yenilenemeyecek. Daha önce indirilmiş olan kopyalar okunmaya devam edecek. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Norbert Braun - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş