Federal Tarım Bakanlığı, toptan ve perakende fiyatlarını da etkileyecek yeni bir vergi için kolları sıvadı. Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, et vergisi ile ilgili hazırladığı planı federal hükümete sundu. Yeni vergi planı restoranlardan kasaplara ve et ürünü işleyen firmalara kadar tüm sektörde fiyat artışına neden olacak. Bu da vatandaşın cebine zam olarak yansıyacak.

Avrupa pazarında satılan tüm araçlarda Akıllı Hız Yardımı zorunluluğu başlıyor Avrupa pazarında satılan tüm araçlarda Akıllı Hız Yardımı zorunluluğu başlıyor

Et vergisini amacı ise "tarım ve gıda politikası başta olmak üzere önemli projeler için vergi geliri" yaratmak. Vergiye tabi olacak ürünler içerisinde et, et ürünleri ve sakatat gibi et yan ürünleri yer alacak. Vergilendirme etin kilogram fiyatı üzerinden uygulanacak.

Tarım Bakanı Cem Özdemir sunduğu planın arkasında duruyor. Özdemir, et vergisi gelirinin çiftçilerin ahırlarını dönüştürmesine destek olmak için kullanılacağı et ve et ürünlerine vergi getirilmesini defalarca savundu.

Birçok sektörü etkileyecek
FOCUS online’da konu ile ilgili yer alan haberde et vergisini etkilerine dikkat çekildi. Et vergisinin yalnızca doğrudan et tüketimini etkilemekle kalmayacağı, aynı zamanda eti bir şekilde kullanan veya sunan çeşitli endüstriler ve hizmetler üzerinde de domino etkisi yaratacağı belirtildi.

Gazeteye göre etkileneceklerin başında süpermarketler ve kasaplar gelmekte. Bunun yanı sıra restoran, kafe ve büfeler, catering firmaları ve et yemeklerinin servis edildiği etkinliklerin maliyetleri artacak. Gıda sektöründe et işleyen veya et içeren ürünler üreten şirketler de yüksek fiyatlardan etkilenecek.

Yeni önlemler alınmalı
Vatandaşlar ve ilgili sektör temsilcileri, hükümetin bu yeni vergi düzenlemesini uygulamaya koymadan önce, etkilerini dikkatlice değerlendirmesini talep ediyor. Ayrıca olası negatif sonuçları hafifletecek önlemler alınmasını istiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.