Almanya’da esrarın yasallaşmasını isteyen SPD, Yeşiller ve FDP koalisyonu tarafından hazırlanan yasal değişiklik planı basına sızdı. Alman Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) haber servisi tarafından yayınlanan haberde yasal esrar düzenlesinin detayları verilerek, tasarının öncelikle incelenmesi için ilgili bakanlıklara gönderildiği kaydedildi.

Haberde verilen bilgiye göre, tasarı kabul edilirse ülkede esrarın lisanslı mağazalarda ve potansiyel olarak eczanelerde satışına izin verilecek ancak tüketimi teşvik eden reklamlar yasaklanacak. Tasarının kabul edilmesiyle esrar artık narkotik madde kategorisinden de çıkmış olacak. 

Tasarının detayları
Federal Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısına göre; 18 yaşından büyüklerin menşei ve içindeki THC oranına bakılmaksızın 20 grama kadar esrar bulundurması serbest olacak. Ancak esrar satmak isteyenlerin lisans alması gerekecek. 

Bunun yanı sıra esrar kullanımı ve tüketimiyle ilgili belirli sınırlamalar getirilecek. Buna göre, esrar içinde bulunan ve sarhoş edici aktif madde olan THC’nin oranı yüzde 15’i geçemeyecek. 18 ila 21 yaş arasındaki kişilere satılacak esrarda ise “esrarla ilgili beyin hasarını” önlemek amacıyla, en fazla yüzde 10 oranında THC bulunabilecek. 

Tasarıya göre lisanslı mağazaların yanı sıra eczanelerde de esrar satışına onay verilecek. Koalisyon bu sayede kırsal kesimde illegal şekilde esrar satışının önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca laboratuvar ortamında üretilmiş sentetik kanabioidlerin satışı ile ilgili yasak devam edecek.

Tasarıda esrar satışına gelir vergisi uygulanması ve ayrıca yeni oluşturulacak esrar vergisine tabi tutulması da öneriliyor.

RND; SPD’li Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın esrar kafelerinin okul ya da gençlik merkezlerinin yakınında bulunmamasını şart koşmak istediğini aktardı. 

Fotoğraf: Rick Proctor - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.