Almanya'da SPD, Yeşiller Partisi ve FDP'den oluşan koalisyon, evde esrar yetiştirilmesi ve kullanımına izin veren esrarın yasallaşması yasa tasarısında uzlaşma sağladı. Yeni düzenleme 1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın 19-23 Şubat haftasında Meclis’ten geçeceğini duyurdu.

Üç partinin Meclis Grubu Başkan Yardımcıları tarafından yapılan açıklamada, yeni yönetmeliğin modern bir uyuşturucu politikası için gerçek bir kilometre taşı olacağını ve özellikle karaborsayla mücadele konusunda önemli bir adım olacağını belirtti.

Kabul edilen tasarıya göre;

  • Yetişkinlerin kendi kullanımları için 25 grama kadar esrar bulundurmalarına izin verilecek.
  • Yetişkinler evde kişi başına 50 grama kadar esrar bulundurabilecek veya en fazla üç bitki yetiştirebilecek. Ancak, 18 yaşın altındaki gençlerin esrar bulundurma ve tüketme yasağı devam edecek.
  • Ticari olmayan dernek ve kulüplerden en fazla 25 grama kadar esrar satın alınabilecek.
  • Toplu yetiştirme kulüpleri ise 1 Temmuz'da faaliyete geçebilecek.
  • Kamusal alanlarda 30 gram ve üzeri, özel alanda ise 60 gram veya üstünde bulundurmak yasak olacak.
  • Kişinin sahip olacağı miktarın aşılması durumunda 30.000 euroya kadar para cezası verilebilecek.
  • Okullar, kreşler, oyun alanları ve kamuya ait spor tesislerinin çevresinde 100 metrelik yarıçap içinde esrar tüketimi yasak olacak. 
  • Tasarıya göre yaya bölgelerinde sabah 07.00 ile 20.00 saatleri arasında esrar içilmesine izin verilmeyecek.

Muhalefet tepkili
Sağlık Bakanı Lauterbach, tasarı ile ilgili olarak  yaptığı bir açıklamada, bu yasa ile tüketimi sınırlamak ve özellikle çocuklar ve gençler için daha güvenli hale getirmek istediklerini dile getirdi.

Koalisyon partileri tarafından onaylanan yasa muhalefetin eleştirisine neden oluyor. Muhalefet partileri yeni düzenlemenin uyuşturucu kullanımını teşvik edeceği ve reşit olmayanları risk altına sokacağı uyarısında bulunuyor. 

Hukuk çevrelerinden de yeni düzenlemenin yargı sistemi üzerinde ek bir yük oluşturacağı eleştirileri yapılıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.