Almanya’da İş Mahkemesi, çalışanların mesai saatleri dışında müdür ve patronlarından gelen mesaj veya aramalara cevap vermek zorunda olmadığına hükmetti.

Almanya’da Schleswig-Holstein Bölge İş Mahkemesi, yayınladığı kararda, müdür ve patronlardan mesai saatleri dışında gelen mesaj veya aramalara çalışanların cevap vermek zorunda olmadığına hükmetti.

Söz konusu dava, bir çalışanın müdürüne cevap vermemesiyle başlamıştı. Acil servis çalışanının müdürü sabah saat 06:00’da bir çalışanın gelememesi nedeniyle davacı çalışanı iş planına ekledi. Bununla ilgili mesai saatleri dışında davacı olan çalışana ulaşmaya çalışan müdürün yazdığı kısa mesaj ilk etapta cevapsız kaldı.

Saat 7:30’da mesaja cevap veren çalışan hiç ummadığı bir durumla karşı karşıya kaldı. 1,5 saatlik aralıkta başka bir çalışanı organize eden müdür, söz konusu çalışana ihtar verdi. Başka bir tarihte yine benzer bir olayın yaşanması sonrası çalışan dava açtı.

“Mesai saatleri dışında telefonlara bakmak zorunda değilim”
Çalışan açtığı davada, ihtarın silinmesi talebinde bulundu. Mesai saatleri dışında iş yeriyle alakalı kısa mesaj veya telefonlara bakmak zorunda olmadığının altını çizen çalışan, telefonunu çocuklarıyla ilgilenebilmek için sessize aldığını sözlerine ekledi.

Camia Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.