Almanya’da emeklilere Zorluk Fonu kapsamında 5000 euroya kadar yardım yapılacak. Bu yardımdan yararlanmak isteyen emeklilerin sadece başvuruda bulunmaları yeterli değil. Aynı zamanda belirli şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Başvurular en son 30 Eylül 2023 tarihine kadar yazılı olarak yapılıyor.

Hükümet emeklilere yapılacak bu tek seferlik yardım için 500 milyon euroluk bir bütçe ayırdı. Hükümet, söz konusu tek seferlik ödeme ile emeklilerin mevcut gider yükünü hafifletmeyi hedefliyor. 

Emeklilikte Zorluk Fonu’ndan faydalanabilecek 65 yaş ve üstü kişilerin Alman vatandaşı olması veya Almanya’da oturma iznin bulunması, 2023 yılı için aylık net 1200 euro olan yoksulluk sınırının altında gelire sahip olması ve sosyal yardım almamış olması gerekiyor.

Alman basınında konu ile ilgili yer alan habere göre fondan yararlanmak isteyen emeklilerin ilgili sosyal yardım kurumlarına 30 Eylül 2023 tarihine kadar doldurdukları başvuru formunu ve gerekli belgelerle müracaat etmeleri gerekiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş