Almanya’nın Köln kentinde üç çocuklu Önder ailesi kabusu yaşıyor. Gençlik Dairesi tarafından darp iddiasıyla ailesinden koparılan Armağan bebek, 6,5 yıl önce Polonyalı katolik bir aileye verildi. Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini ifade eden baba Kenan ile anne Ayşe Önder, Camia Haber’e konuştu.

Üç çocuk babası olan Kenan Önder, yaşananların, o dönemde 3 yaşındaki diğer çocuğunun, 28 günlük bebeğin üzerine düşmesiyle başladığını belirtirken, “Biz herhangi bir şey yapmadık. Bebek bir kaç gün sonra baygınlık geçirdiğinde ambulansı çağırdık ve bebeğimiz hastaneye kaldırıldı.” dedi.

Bebeğin hastanede kaldığı her gün farklı iddialarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kenan Önder yaşadıklarını “İlk gün beyin travması geçirdiğini söylediler. İkinci gün kemiklerinin kırıldığını ifade ettiler. Üçüncü gün bacağında da kırık var dediler. Daha sonra diğer çocukları da hastaneye çağırdılar. Hiç aklıma gelmemişti fakat ertesi gün bizi Gençlik Dairesi’ne çağırıp, 3 çocuğumuza da el koydular.” şeklinde ifade etti.

“Dedesine verelim dedik fakat kabul etmediler”
Baba Önder, bu yaşananlardan yedi hafta sonra diğer iki büyük çocuğunu mahkeme kararıyla geri aldıklarını ifade etti. Şu an 8 yaşında olan kızı ile 9 yaşında olan oğlunun  ilk sene Gençlik Dairesi’nin haftalık gözetimi dahilinde kendileriyle birlikte kaldığını belirten Önder, “Armağan için de aynı uygulama için talepte bulunduk fakat cevap olumsuz oldu. Amcasına verelim dedik, dedesine verelim dedik fakat kabul etmediler.” diye belirtti.

“Soy ismini değiştirmek istiyorlar”
Baba Kenan Önder, normalde koruyucu ailenin çocuğa gerçek ailesinin olduğunu söylemesi gerektiğini belirtirken, “Ailesi olduğunu söylememişler. Çocuk kendisi fark etmiş durumu, soy isminin farklı olduğunu görünce. Şimdi de çocuğun soy ismini değiştirmek istiyorlar. Tamamen kimliğini değiştirmek istiyorlar çocuğumuzun.” diye vurguladı.

Çocuklarının Katolik ailede yetiştiğini büyük üzüntüyle anlatan Kenan Önder, “Dört sene boyunca çocuğumuzu bize göstermediler. Bir senedir görme hakkımız var fakat hep oyalıyorlar bizi. En son ağustos ayında gördük çocuğumuzu.” diye ekledi.

“28 Günlükken bebeğimi aldılar”
Anne Ayşe Önder de yaşananlarla alakalı büyük üzüntü duyduğunu belirtirken, “Gençlik Dairesi’nin adını bile bilmiyorduk biz. 28 günlükken bebeğimizi sütten kesip aldılar elimizden. 4 sene sonra görüştüğümde sanki yabancı bir çocuk görmüş gibi oldum. Öpmemi falan da yasaklamışlar zaten. Fakat kendisiyle oynadık. Hatta bizi bir daha görmek istediğini söyledi. ‘Gitmek istemiyorum, biraz daha kalmak istiyorum.’ dedi. Hiç dikkate almadılar kendisinin bu ifadelerini.” diye konuştu.

“Bizi çocuğumuzdan soğutmaya çalışıyorlar”
Baba Önder, Gençlik Dairesi’nin, çocuklarını kendilerinden soğutmaya çalıştığını belirtirken, “Bizimle görevli olan yetkili, çocuğu 18 yaşına kadar kesinlikle koruyucu ailede tutmak istediklerini söylüyor. Çocuğumuz Katolik ailede yetişiyor. Onlar nasıl yaşıyorsa, kendisi de öyle yetişiyor. Psikolojik olarak etkilenir bahanesiyle Müslüman bir aileye verilmesi talebimizi de kabul etmiyorlar.” diye kaydetti.

“İki çocuğum daha var ve ayakta durmaya mecburum”
Anne Önder, çocuğunun hiç bir gelişimine şahit olamadığını büyük üzüntüyle aktarırken, “Ben çocuğumun hiç bir şeyini göremedim. Kokusunu alamadım, büyüdüğünü, okula başladığını göremedim. Fakat iki çocuğum daha var ve ayakta durmaya mecburum.” dedi.

“Hukuk mücadelemizde yetkililerden yardım bekliyoruz”
Aile son olarak yetkililerden şu sözlerle yardım talebinde bulundu: “İnsan üç çocuğu yanında olsun ister. Çok uğraşıyorum, ama nereye kadar gidecek gerçekten bilemiyorum. Yaşadığımız sürece, Allah bize ömür verdiği müddetçe mücadelemize devam edeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Hukuk mücadelemizde yetkililerden yardım bekliyoruz.

Kaynak: Camia Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.