Hükûmetin sağlık politikalarını eleştiren eczacılar, 14 Haziran Çarşamba günü dükanlarının kepenklerini açmayacak. Ülke genelinde gerçekleşen bu protesto eylemine birçok eczanenin katılacağı belirtildi. 

Başkent Berlin’de Potsdamer Platz'dan Federal Sağlık Bakanlığı'nın merkezi olan Invalidenplatz'a kadar bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Federal Alman Eczacılar Birliği (ABDA) ülkede mevcut 18 bin eczanenin yaklaşık yüzde 85’inin eyleme katılacağını ve bugün sadece nöbetçi eczanelerin açık olacağını duyurdu.

Birlik hükümete yönelik taleplerini on maddelik bir planla duyurdu. Pek çok tedarik darboğazı nedeniyle, eczacıların hastalara hızlı bir şekilde bakım sunabilmek adına işlerinde mümkün olduğunca fazla esnek davranmak zorunda kaldığı belirtilen açıklamada bunu maddi olarak da ödüllendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

Birlik ayrıca eczanelerin on yıllardır sabit fiyatla finanse edildiğini, ilaç başına 8,35 euro olan ödemenin en az 12 euroya çıkarılmasını talep ediyor.

Birlik Başkanı Gabriele Regina Overwiening, protesto eyleminin şimdilik sadece bir gün süresince yapılacağını ancak Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın tutumunu değiştirmemesi halinde eylemlerin arkasının geleceğinin sinyalini verdi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş