Geçtiğimiz yıl Almanya’nın Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg kasabasında ikamet eden 14 yaşındaki Ece Sarıgül, aynı kasabada bulunan mülteci yurdunda kalan bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Sarıgül ailesi ocak ayında belediyeye başvuru yaprak katil zanlısının kaldığı yurdu görmeye dayanamadıklarını ifade etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Belediye Başkanı Markus Haeussler ailenin bu isteğine sesiz kalmadı ve yurdun yıkılması kararını verdi. 

Haberde geçtiğimiz günlerde yurdun yıkıldığı, binanın bulunduğu alanın bir süre boş kalacağı ve belediyeni daha sonra bu alana park yapma kararı aldığına yer verildi.

Arkadaşı ile birlikte 5 Aralık günü okula giderken bıçaklanan Ece Sarıgül olay yerinde hayatını kaybetti. Arkadaşı Nerea M. ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Katil zanlısı 27 yaşındaki Eritreli Mikael Efrem Haile kaldığı yurtta gözaltına alınarak tutuklandı.

Ece Sarıgül’ü öldüren ve 13 yaşındaki Nerea M.'yi ağır yaralayan Haile'nin yargılanmasına 2 Haziran günü Ulm Bölge Mahkemesi'nde başlanacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.