Almanya’da hükümet yeni bebekleri olan ailelerin gelirini dengelemek ve destekte bulunmak maksadıyla ebeveynlik parası adı altında bir destek veriyor. Ancak Federal Maliye Bakanlığı’nın kemer sıkma politikası nedeniyle bu destek paketinde yeni düzenleme yapılacak.

Mevcut uygulamaya göre Ebeveyn Parası için gelir sınırı çiftler için 300.000 euro ve bekar ebeveynler için 250.000 euro. Federal Maliye Bakanlığı ise bu gelir sınırını, gelecek yıldan itibaren hem çiftler hem de bekar ebeveynler için 150.000 euro'ya düşürecek. Gelir sınırı vergiye tabi gelir (zvE) üzerinden hesaplanmakta. Yani brüt gelir 

Aile Bakanı Paus'a göre , değişikliklerden yaklaşık 60 bin aile etkilenebilir. Ancak Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) bu rakamın gerçeği yansıtmadığını ve 435 bin çiftin bu yeni düzenlemeden etkileneceğini belirtti.

Ebeveynlik Parası
Ebeveynlik parası uygulaması 2007 yılında yürürlüğe girdi. Düzenleme çocuğun doğumundan sonra daha az çalışan veya hiç çalışmayan ebeveynlere mali destek sağlamayı hedefliyor. Verilecek yardım doğumdan önceki aylık net kazanılan gelire göre ayarlanıyor. 

Temel ebeveyn parası, gelir düzeyine bağlı olarak aylık net maaşın yüzde 65 ila yüzde 100'ü arasında değişiyor ve ayda en az 300 euro, en fazla 1800 euro olarak veriliyor. Ebeveyn parası alan kişi haftada 32 saate kadar yarı zamanlı çalışabiliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş