Almanya’da corona döneminde uygulanan telefonla hastalık raporu alma işlemi, bu ayın başında yeniden uygulanmaya başlandı. Şimdi ise bunun kapsamı genişletildi ve çocukları hasta olan ebeveynler için de bu olanak sağlandı. Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Doktorları Birliği ile yapılan anlaşma uyarınca çocuğu hastalanan ebeveynler artık doktora gitmeden hasta raporu alabiliyor. 

Bu hafta pazartesi günü (18 Aralık) başlayan uygulamaya göre, çocuğu hastalanan ebeveyn doktora telefonla ulaşarak rapor alabiliyor. Bu sayede ebeveynler en fazla 5 gün olmak kaydıyla, çocuk hastalık parası da alabiliyor.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, telefonla izin alma uygulamasıyla hem muayenehanelerin yükünün hafifletileceğini hem de bekleme odalarında enfeksiyon kapma riskinin azaltılacağını belirtti.

Ebeveynler, 12 yaşına kadar olan hasta çocukları için işten izin alabiliyor. Daha önce bu izinleri almak için çocuklarla birlikte doktora gitmek gerekiyordu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş