Alman Otomobil Kurumu (ADAC) devam eden soğuk hava dalgası yüzünden özellikle dizel yakıt kullanan sürücüleri, yakıtın donma ihtimaline karşı uyardı.

Bilindiği üzere kışın sıfırın altındaki sıcaklıklar otomobil sürücülerine zorlu anlar yaşatabiliyor. Araç kapıları soğuktan sıkışabiliyor ve camların üzerinde biriken buz tabakasının kazınması veya çözdürülmesi gerekiyor.

Benzinli ve gazlı araç sürücüleri için şimdilik büyük bir tehlike bulunmuyor çünkü benzin (eksi 45) ve gazın (eksi 30) donma sıcaklığı oldukça düşük. Ancak durum dizelle çalışan araç sürücüleri için biraz daha riskli.

Sıcaklıklar düştüğünde dizelli araç sürücüleri zorluklarla karşılaşabiliyor. İlk topaklanma sıfır dereceye kadar düşük sıcaklıklarda oluşuyor ve bu durum yakıt sistemini veya yakıt filtresini tıkayabilir. Sıcaklık düştüğünde ve çok buzlu olduğunda motor artık sürüş sırasında çalışmıyor ve hatta kapanmıyor.
ADAC dizel yakıtının donmasını önlemek için Kasım ortasından Şubat sonuna kadar benzin istasyonlarında satışı yapılan ve “kışlık mazot” olarak adlandırılan dizel türünü kullanmayı öneriyor.

Kurum açıklamasında, kışlık mazotun, yakıtın topaklaşmasını ve dolayısıyla yakıt sisteminin tıkanmasını önlemek için gerekli katkı maddelerini içerdiği, bu sayede araçlarda yakıtta donma tehlikesinin de atlatılabileceğini belirtiyor.

Dizel sürücüler için ipuçları

  • Sürücüler, soğuk mevsim başlamadan önce kışlık mazot yakıtını zamanında doldurmalıdır . Depoda kalan yazlık mazotun miktarı mümkün olduğu kadar az olmalıdır.
  • Üreticinin bakım talimatlarına, özellikle de yakıt filtresinin ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiğine uyulmalıdır.
  • Aracı mümkün olduğunca soğuktan ve rüzgardan korunaklı bir yere park edin . 
  • Hiçbir durumda dizel yakıtı benzinle karıştırmamalısınız . Yalnızca 1997'den önceki eski araç modelleri (üreticinin açık onayıyla) bundan muaftır.
  • Akışı iyileştirmek için yalnızca üretici tarafından onaylanması durumunda katkı maddeleri kullanın.
  • Soğuk havalara uygunluğu hakkında hiçbir şey bilinmiyorsa, saklama kaplarındaki yakıtı kullanmayın.
  • Arızalı bir aracın ısıtmalı bir garajda buzunun çözülmesi gerekir. Filtre ısıtıcısını kontrol etmek ve standart yakıtla yeniden doldurmak da iyi bir fikirdir. Yakıt filtresinin değiştirilmesi gerekebilir.
  • Filtre ısıtıcısının mevcut olmaması durumunda , yalnızca birkaç üretici yenileme olanağı sunmaktadır.
     

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.