İnşaatı beş yıl süren ve 2 bin metrekarelik bir alana sahip olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Schwelm Mescid-i Aksa Camisi dualar eşliğinde ibadete açıldı. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Schwelm Belediye Başkanı Stephan Langhard, beldenin farklı milletlerden ve kültürlerden yaşayan sakinlerle zengin bir yer olduğunu dile getirirken, “Bu cami de buraya zenginlik katan ikinci mabet oldu. Schwelm, gelişiyor ve yeni ibadethaneniz de onlardan biri. Cami, Schwelm’in bir parçasıdır” dedi. Langhard, Schwelm'deki Türk-İslam toplumu adına çok mutlu olduğunu dile getirdi.

"Cami cemaati olarak sizin için çok büyük bir gün ve Schwelm şehri için de güzel bir gün.” İfadesini kullanan Ennepe-Ruhr Bölge Valisi Olaf Schade ise ibadethaneler kültürün bir parçası olduğunu belirtti ve caminin yapımında emeği geçenleri kutladı. 

Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, camilerin birlikte yaşama kültürünün en güzel örnekleriyle yaşandığı mekanlar olduğunu belirtti ve Mescid-i Aksa Camisi’nin Schwelm’de yaşayan Müslümanların ve kasabanın ayrılmaz bir parçası haline geleceğini dile getirdi. 

Aydın, "Bu cami, insanların birbirlerinin kültürlerini ve dinlerini tanıyabilecekleri, bayramları birlikte kutlayabilecekleri ve birlikte güzel zaman geçirebilecekleri karşılaşma ve tanışma yeri olacak. Camiler, sadece ibadet edilen yerler değil aynı zamanda sosyal kaynaşma mekanları olarak hizmet veren mekanlardır." Dedi.

DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey ise 500 yılı aşkın bir geçmişe sahip Schwelm kasabasına muhteşem bir eser kazandırıldığını dile getirdi ve “Caminin yapımı için destek veren yerel idarecilere ve kasaba sakinlerine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından caminin açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi ve cami ibadete açıldı.

Mescid-i Aksa Camisi 2 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi ve 500 metrekare ibadet alanına sahip.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.