Alman Makinistler Sendikası (GDL) tarafından yapılan bir açıklamada Noel tatili sonrasında personelin daha uzun süreli greve gideceği belirtildi. GDL Federal Başkanı Claus Weselsky 8 Ocak'tan sonra birkaç gün sürecek bir grevin söz konusu olduğunu belirtti.

Almanya’da GDL ile Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ve diğer şirketler arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardırdan geçtiğimiz hafta Cuma günü 24 saatlik grev yapıldı. Greve Deutsche Bahn’nın yanı sıra Transdev-Konzern, AKN Eisenbahn, City Bahn Chemnitz ile diğer 8 şirkette çalışan makinist ve sendika üyeleri katıldı.

GDL sendikası başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde vardiyalı çalışanların maaşlarına aylık 555 euro zam yapılmasını ve ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin 38 saatten 35 saate düşürülmesini talep ediyor. Sendika ayrıca enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin euroya kadar ödeme yapılmasını istiyor.

Deutsche Bahn özellikle işgücü açığı nedeniyle çalışma saatlerinin azaltılmasını reddediyor. Ayrıca 32 aylık toplu iş sözleşmesinde en fazla yüzde 11’lik bir maaş zammı teklif ediyor. Ancak bu teklif GDL tarafından kabul edilmiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.