Almanya’da çiftçilerin yürüttüğü protesto eylemlerinin yanı sıra demiryolu sendikasından da yeni bir grev haberi geldi. Sendika 9 Ocak’ta yük trenlerinde 10 Ocak’ta ise yolcu trenlerinde greve gidiyor.

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan ücret artışı görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından üç ay içinde üçüncü kez grev kararı aldı.

İş bırakma eylemi yük trenlerinde yarın yerel saat ile 18.00'de, yolcu trenlerinde de 10 Ocak'ta saat 02.00'de başlayacak. Grevin 12 Ocak saat 18.00'de sona ermesi planlanıyor.

İş bırakma eyleminin, şehir içi, şehirlerarası ve uzun mesafeli yük ve yolcu treni seferlerini etkileyeceğinden dolayı hafta boyunca ülke çapında tüm demir yolu ulaşımının aksayacağı tahmin ediliyor.

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Sendika, başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık 555 euro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin euroya kadar ödeme talep ediyor.

GDL, aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın vardiyalı çalışanların çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesini istiyor.

Alman Demiryollarının makinistleri 7 Aralık 2023'te toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülke genelinde 24 saatlik uyarı grevine gitmişti. GDL'ye bağlı makinistler, daha önce de 15-16 Kasım'da 20 saatlik grev yapmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.