Alman Demiryolu ve Taşımacılık Sendikası (EVG) Cuma günü için ülke genelinde uyarı grevi yapılacağını duyurdu. Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (Ver.di) ise Perşembe ve Cuma günleri üç havalimanında uyarı grevine gidiyor.

Deutsche Bahn ve diğer demiryolu şirketlerinde çalışan binlerce işçi Cuma günü ülke çapında bir uyarı grevi düzenleyecek. Demiryolları Sendikası (EVG) tarafından yapılan çağrıda; Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece saat 03:00’de başlayacak iş bırakma eyleminin, Cuma günü saat 11:00’e kadar süreceği belirtildi.

Uyarı grevi nedeniyle ülke genelinde sabah saatlerinde hem kısa mesafe hem de uzun mesafe tren seferlerinde aksama yaşanması beklenmekte. Şimdiden Sefer saati aksamalarının öğlenden sonraya sarkabileceği uyarısında bulunuluyor. 

EVG Yönetim Kurulu Üyesi Cosime Ingenschay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Grevin sabah saatlerinde olacak olması, aldığımız kararın yolculara değil, şirketlere yönelik olduğunun bir işaretidir.” diye kaydetti.

Hala çalışanların taleplerini görmezden gelebileceklerini düşünen işverenlere kısa vadede daha fazla baskı uygulanması gerektiğini belirten EVG sendikası bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. 

Sendika, çalışanları için aylık maaşlarda en az 650 euro veya en yüksek maaştan yola çıkılarak hesaplanacak, bir yıllık bir süre için,  yüzde 12 zam talebinde bulunuyor. Sendika, halihazırda yaklaşık 50 demiryolu şirketiyle görüşmelere devam ediyor.

Üç havalimanında 2 günlük grev
Kamu İşçileri Sendikası (Ver.di) 20 Nisan Perşembe ve 21 Nisan Cuma günleri üç havalimanında iki günlük uyarı grevi çağrısı yaptı. Düsseldorf, Hamburg ve Köln/Bonn'daki havalimanlarında binlerce yolcunun bu grevlerden etkileneceği düşünülüyor.

Verdi sendikası, üç havalimanının havacılık güvenliği, yolcu kontrolü, personel ve mal kontrolü ve hizmet alanlarındaki çalışanları perşembe ve cuma günleri tüm gün uyarı grevlerine gitmeye çağırdı.

Hamburg Havalimanı, perşembe ve cuma günü yapılacak uyarı grevi nedeniyle tüm kalkışların iptal edileceğini duyurdu. Mevcut duruma göre Perşembe günü 152, Cuma günü 156 seferin iptal edilmesi  gerekecek. Havalimanına inişler hala mümkün ancak, varışlarda uçuş iptalleri ve gecikmeler de beklenebilir.

Almanya'da ülkenin en büyük iki sendikasının çağrısı ile 26 ve 27 Mart 2023'te ulaşım sektöründe yüz binlerce kamu çalışanının katıldığı büyük bir grev gerçekleştirildi. Şehir içi ve şehirler arası otobüs, tren ve metro seferlerinin yanı sıra hava ve deniz trafiği de grevden etkilendi. 

Düzenlenen büyük grev nedeniyle, yaklaşık 3.500 uçuş iptal edilmek zorunda kalınmış, uzun mesafeli tren seferleri yapılamamıştı. 

Almanya'da Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (Verdi) 2,5 milyona yakın üyesi için, Alman Demiryolu ve Taşımacılık Sendikası (EVG) da 230 bin üyesi için müzakere yürütüyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marc-Philipp Gräff - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.