Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Pforzheim kenti Maulbronn beldesinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camii’nin önüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılmış Kur’an-ı Kerim atıldı.

Maulbronn DİTİB Mimar Sinan Camii Dernek Başkan Yardımcısı Osman Adıbelli, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 8 Temmuz gecesi saat 00.46 sıralarında ana yol üzerinden gelen bir otomobilden, caminin önüne Kur’an-ı Kerim tutuşturularak atıldığını belirtti.

Adıbelli “Hadise sonrası camimizin kamera kayıtlarına baktığımızda ana cadde üzerinde seyir halindeki araç içerisinden caminin önüne bir ateş kütlesinin atıldığını gördük. Saat 04.45 sıralarında sabah namazına gelen cemaatimiz caminin giriş kısmında bunun yakılan bir Kur’an-ı Kerim olduğunu fark etti.” dedi.

Kameralardan alınan görüntülerde, caminin önüne gelen aracın farlarının kameraya vurması sebebiyle ne plakası ne de saldırganların kaç kişiden oluştuğunu göremediklerini dile getiren Adıbelli, saldırıdan büyük üzüntü ve endişe duyduklarını dile getirdi.

Adıbelli, saldırı sonrası kamera kayıtları ve cami önüne atılan Kur’an-ı Kerim ile polise ihbarda bulunduklarını belirten Osman Adıbelli, polisin olayla ilgili inceleme başlattığını, hukuki olarak da olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Maulbronn mimar sinan cami 02

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş