Almanya’nın Bremen kentinde bulunan IGMG Kuba Camii’nin duvarları kimliği belirsiz kişilerce karalandı. 24 Ağustos 2023 tarihinde akşam saatlerinde gerçekleşen olayda İngilizce olarak “cehennemden geri dönüş” gibi ifadelerin yazıldığı görüldü.

Camia Haber sitesinin aktardığı bilgiye göre 24 Ağustos 2023 tarihinde akşam saatlerinde gerçekleşen olayda caminin duvarına İngilizce olarak “cehennemden geri dönüş” gibi ifadelerin yazıldığı ve nazi sembolünü andıran işaretlerin çizildiği kaydedildi. 

IGMG Kuba Camii 02

Polis Bremen-Hemelingen’de bulunan camiye yönelik saldırı ile ilgili soruşturma başlatırken, saldırının arkasındaki amaç ve siyasi motifin henüz belirsiz olduğunu aktardı.

2023’ün ilk çeyreğinde 124 İslam karşıtı suç işlendi
Almanya’da İslamofobi ve buna bağlı suçların sayısı her geçen gün artıyor. Federal Kriminal Dairesi’nden alınan bilgilere göre, 2023’ün ilk çeyreğinde Almanya genelinde toplam 124 İslam karşıtı suç işlendi. Geçtiğimiz yıl ise Müslümanlara ve camilere yönelik toplam 569 saldırı gerçekleştirildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş