Almanya’da yaklaşık her iki çalışandan biri yılın sonunu dört gözle bekliyor. Çünkü Kasım veya Aralık ayında Noel ikramiyeleri banka hesaplarına yatmış oluyor. Bu yıl toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanlara ödenecek Noel ikramiyelerine zam yapıldı. Uzmanlar ise bu zammın enflasyonu altında kaldığına dikkat çekiyor.

Toplu iş sözleşmesine tabi çalışan her on kişiden neredeyse dokuzu bu yıl Noel ikramiyesi alacak. Bu kişilerin brüt Noel ikramiyeleri ortalama 2.809 euro olacak.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis), bu yıl Almanya'da, toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanların yüzde 85,8'inin Noel ikramiyesi alacağını duyurdu. Geçen yıl çalışanların yüzde 85,7'sine (ortalama 2 bin 747 euro) Noel ikramiyesi ödenmişti.

Yapılan açıklamada bu yılki Noel ikramiyesinin, bir önceki yıla kıyasla ortalama yüzde 2,3 oranında artacağı belirtildi. Bu oran yaklaşık 62 euroya denk gelmekte. 

Bu yılki Noel ikramiyesine yapılan zam, son dönemdeki yüzde 3,8 olan enflasyon oranının altında kaldı. Uzmanlara göre aslında bu durum, Noel ikramiyesinin gerçekte düştüğü anlamına geliyor.

İşverenin gönüllü olarak yaptığı özel bir ödeme olan Noel ikramiyesi, Kasım ayının sonunda normal maaşla birlikte yatırılıyor ancak bazı şirketler Kasım ve Aralık olmak üzere iki parça halinde ödeme yapabiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş