Almanya’da Vatandaşlık Parası alan çalışanlar 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren daha yüksek gelir elde edebilecek. Daha önce aylık geliri 520-1.000 euro arasında olanlar, bu miktarın yüzde 20'sini alabiliyordu. Ancak, yeni düzenlemeyle birlikte bu oran yüzde 30'a çıkarıldı. Böylece çalışanların aldığı Vatandaşlık Parası miktarı artırıldı.

Bu düzenleme sadece çalışanları değil, öğrencileri de etkiliyor. Öğrenci statüsünde minijob'larda çalışanların gelirleri artık aile gelirine dahil edilmeyecek. Ayrıca, meslek eğitimi görenler ve gönüllü sosyal hizmetlerde bulunanlar da benzer avantajlardan faydalanabilecek.

Gönüllük temelinde hizmetlerde bulunanlar, yaptıkları bu hizmetlere karşılık yıllık 3 bin euro'ya kadar ücret alabilecek. Bu ücret, destekleme niteliği taşıyacak ve gelir hesaplamalarında dikkate alınmayacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Vatandaşlık Parası alanlar için daha sıkı kurallar da getiriliyor. İş hayatına geri dönen kişiler arasında bir sözleşme imzalanacak ve bu sözleşme kurallarına uymayanlar para kesintisiyle karşılaşabilecekler.

Almanya'da Vatandaşlık Parası alanlar için yapılan bu değişiklikler, çalışanlara daha fazla gelir ve destek sağlamayı amaçlıyor. Yeni düzenlemelerin, insanların iş hayatına geri dönmelerini teşvik etmesi ve maddi anlamda daha iyi koşullar sunması bekleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.