Almanya’da, çalışabilecek durumda olan ve ihtiyaç sahibi kişiler için temel bir gelir veya temel güvence olarak verilen Bürgergeld miktarına önümüzdeki yılın başında beklenenin üzerinde zam yapılması düşünülüyor. 

Hartz IV olarak da bilinen önceki işsizlik parası II‘nin yerini alan ve 1 Ocak 2023’ten itibaren ödenmeye başlanan Bürgergeld miktarı bu yıl temmuz ayında artırılmıştı. Önümüzdeki yıl yapılacak zammın ise enflasyon değerinin üzerinde olması bekleniyor.
 
Almanya’da 5,5 milyon ihtiyaç sahibinin Bürgergeld aldığı ve bunlardan 1 milyon 68o bininin işsiz olduğu belirtiliyor.

Bu zammı Eleştirenler de var
Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Özellikle kriz dönemlerinde, toplum olarak sosyal devlete güvenebilmeliyiz” şeklinde ifade kullandı. 

Bürgergeld miktarını artırılmasına tepki verenler de bulunuyor. Gelen tepkiler arasında, özellikle verilen miktarın artırılması ile çalışmanın daha değersiz olarak algılanacağını savunanalar büyük çoğunluğu oluşturuyor.

Almanya'da Ocak 2024 Burgergeld miktarı ne kadar olacak?
Elde edilen bilgiye göre; 
Yalnız yaşayan ebeveynler için ödenen miktar 451 euroran 506 euroya, 
6 yaşından küçük çocuklar için ödenen miktar 318 eurodan, 357 euroya, 
6 ila 13 yaş arası çocuklar için ödenen miktar 348 eurodan, 390 euroya,
14 ila 18 yaş arası gençler için ödenen miktar ise 420 euroran 471 euroya çıkacak. 
18 ila 25 yaş arası gençlere 451 euro Bürgergeld ödenecek.

Hartz IV uygulamasında enflasyon çok gecikmeli olarak ödenen miktarlara yansıyordu. Bunu yerine gelen Bürgergeld ise bu tür değişikliklerin zamanında yapılmasına olanak sağlayan bir işleyişe sahip. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.