Köln kenti Ehrenfeld semt merkezindeki Kreuzgasse caddesinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bir bomba bulundu. Bombanın Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece saatlerinde etkisiz hale getirilmesi için semtte geniş çaplı tahliye başlatıldı. 

Köln Anakent Belediyesi sözcüsü, semtte bulunan 5 bin 400 kişinin tahliye edilmek zorunda olduğunu ve daha sonra imha işleminin yapılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından, bomba imhası sırasında evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar için Ehrenfeld semtindeki DİTİB Merkez Camii'nde bir irtibat noktası kuruldu. Caminin büyük konferans salonu semt sakinlerine açıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “Komşularımıza kapımız her zaman açıktır. Biz kendilerini kendi evlerindeki gibi ağırlamaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. İnşallah en kısa zamanda zararsız bir şekilde imha işlemleri tamamlanır” diye konuştu.

Elde edilen bilgiye göre ekipler saat 23:28 sıralarında bombayı etkisiz hale getirdi. Daha sonra semt sakinlerinin evlerine dönmelerine izin verildi.

Koln 01Koln 02Koln 04Koln 03

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş