Barınma temel bir ihtiyaç ve yaşam kalitesinin önemli bir unsuru. Almanya’da ister kendi evinde otursun isterse kirada otursun toplam geliri hane halkı sayısına göre düşük olan herkes konut yardımına başvurabiliyor. Ancak yapılan bir araştırma birçok emeklinin bu konuda bilgisi olmadığı için başvuru yapmaktan kaçındığını gösterdi.

Tüketiciyi Koruma Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, birçok emekli, geliri düşük olmasına rağmen devlet tarafından ödenen konut yardımından faydalanamayacağını düşünüyor. Bazı emekliler ise utandığı için bu yardıma başvurmuyor.

Almanya’da geliri düşük olan herkesin konut yardım almaya hakkı bulunuyor. Konut yardımı hakkı ve miktarı, dikkate alınacak hane halkı üyelerinin sayısına, toplam gelir miktarına ve uygun kira veya konut gideri miktarına bağlı olarak hesaplanıyor.

Aylık 1.000 euro’nun altında geliri olan emekliler ise asgari geçim standartları yasasına göre hem kira ve konut ile ilgili hem de diğer bazı diğer masraflar için devlet yardımından faydalanabiliyor.

Konut yardımı almaya hakkınızın olup olmadığını veya ne kadar yardım alabileceğinizi Federal Konut, Şehircilik ve İnşaat Bakanlığı'nın konut yardımı sayfası üzerinden görebilirsiniz. 

Konut yardımı başvuru formunu ikamet ettiğiniz yerdeki belediye ofisinden veya eyalet hükümet dairesindeki konut destek departmanından alabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş