Her yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya’da radarhız kontrollerinin yapılacağı “Radar Maratonu” düzenlenecek. Etkinlik 15 – 21 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Radar Maratonu haftasında araçların hızları radarla tespit ediliyor. 

Programın zirve günü ise 19 Nisan Cuma günü. Bu günde kontroller sabahın erken saatinde başlayacak ve gece yarısına kadar devam edecek. Aynı gün hem trafik polisi hem de belediye yetkilileri aynı anda hız kontrolleri yapacak.

Sürücülerin Radar Maratonu günlerinde olası para cezalarını düşük tutmak için, en fazla kaza yapılan noktalarda, okullar veya huzur evleri gibi dikkatli sürüş gerektiren noktalarda ve mobil hız radarlarının bulunduğu noktalarda daha temkinli araç sürmesi ve hızlarına dikkat etmesi tavsiyesinde bulunuluyor.

Bu yıl ikinci radar haftası 5 – 11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Özellikle tatil dönemine denk gelen bu haftada ceza alan kişi sayısı da artıyor.

2021 yılında sadece Baden-Württemberg eyaletinde yaklaşık 13 bin kişinin radara yakalandığı ve para cezası aldığı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş