Almanya’nın başkenti Berlin’de sabahın erken saatlerinde Dar Assalam Camii’ne baskın düzenlendi.

Resmî adı Neuköllner Begegnungsstätte e.V. Dar Assalam Camii olan ve Müslümanlar arasında Dar Assalam Camii olarak bilinen Berlin’deki camiye bu sabah sabah namazı sonrasında polis baskını yapıldı. Camiye yapılan baskına gerekçe olarak koronavirüs pandemisi sebebiyle devlet tarafından yapılan yardımlar gösterildi.

Cemat arasında büyük tedirginliğe yol açtı

Cami yetkilileri koronavirüs pandemisi yardımlarına başvurduktan sonra öncelikle yardım işlemlerini yapan banka ile, akabinde de Berlin İç İşleri Senatosu ve Adalet Senatosu’na caminin yardım başvurusuyla ilgili herhangi bir sorun veya sıkıntı olup olmadığını sorduklarını ve her işlemin usulüne uygun olarak yapıldığının teyit ettirildiğini belirttiler.

Yetkililer, resmî makamlarca yapılan bu teyide rağmen bugün sabah namazından sonra koronavirüs pandemisi subvasyonları gerekçesi ile yapılan baskına anlam veremediklerini belirttiler. Bu durumu polislere söylediklerinde “her camiye baskın yapılmayacağı” şeklinde bir açıklama duyduklarını aktaran yetkililer, baskının namaz vakti geçtikten sonra yapıldığını ancak buna rağmen cemaat arasında büyük tedirginliğe yol açtığını kaydettiler.

An itibari ile aramanın devam ettiği ve cami içerisine dışarıdan hiç kimsenin girmesine izin verilmediği camide polis aramasının birkaç saat daha sürmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Camia