Almanya’da, artan enerji faturalarına yardımcı olmak için 96 milyon euroluk bir acil durum paketi oluşturuldu. Bu yıl içerisinde haneler ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) bir aylık gaz tüketimine eşit olan ücret, bir defaya mahsus olarak hükümet tarafından karşılanacak. 

Hükümet tarafından oluşturulan ve sanayi, sendika ve akademi kökenli 20 üyeden oluşan uzman ekip tarafından hazırlanan öneride, bir sefere mahsus olarak tüm faturaların ödenmesi kararının yanı sıra önümüzdeki yıl için de bazı önlemler alındı. Buna göre baharda devreye girecek planla faturalara üst sınır getirilecek ve hane halkının enerji tasarrufuna yönlendirilmesi sağlanacak.

Almanya Başbakanı Olaf Schulz'un ekibin hazırladığı önerileri doğrudan uygulamaya sokması bekleniyor.

Faturalara üst sınır
Ekip tarafından sunulan öneride bir önceki yıla göre fiyatlandırma ve fiyatlara sınırlama getirilmesi maddesi bulunmakta. 

Buna göre; 2023 yılının mart ayından 2024'ün nisan ayına kadar özel konutlarda önceki yılda tüketilen doğal gaz miktarının yüzde 80'ine kadar olan kısmında kilowatt saat fiyatı 12 cent olacak. Sanayi firmaları ise 1 Ocak 2023'ten 2024 nisan ayı sonuna kadar önceki yıl tüketimlerinin yüzde 70'ine kadar olan kısmı için kilowatt saat başına 7 cent ödeyecek.

Oluşturulan uzman ekibin başkanı Veronika Grimm, fiyatlar Ukrayna işgali öncesi seviyesine dönmese bile bireyler ve şirketlerin verilecek yardım sayesinde yeni normale uyum sağlayabileceğini belirtti. “Bu gelecekte fiyatların tekrar 7 cente kadar düşeceği anlamına gelmiyor,” diyen Grimm, “Uzun bir süre daha Rus doğal gazı satın almayacağız,” şeklinde ifade kullandı.

Eylül sonunda Scholz, tüketicileri artan enerji fiyatlarına karşı korumak için 200 milyar euroluk bir koruma kalkanı oluşturacaklarını açıklamış fakat planın detayları hakkında bilgi vermemişti. Doğal gaz fiyatına üst sınır getirilecek olması daha önce açıklanan ve enerji ithalatçısı şirketleri batmaktan kurtarmak için planlanan ilave vergilerin uygulanmayacağı anlamına geliyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.