Almanya'nın Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg beldesinde okula giderken bıçaklı saldırıya uğrayan iki kız çocuğundan 14 yaşındaki Ece Sarıgül hayatını kaybetti.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, pazartesi günü yerel saatle sabah 7.30'da okula gitmek için yolda yürüyen biri 13 diğer, 14 yaşındaki iki kız çocuğuna kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçakla saldırıldı. Olay yerine gelen ambulans ekipleri yaralanan kızlara acil müdahale etti ve her iki kız da derhal hastaneye kaldırıldı. 

Öğle saatlerinde yapılan açıklamada; 14 yaşındaki Ece Sarıgül’ün yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadığı aktarıldı. Saldırıya uğrayan 13 yaşındaki diğer kız çocuğunun tedavisi halen devam etmekte. 

Polis, saldırganın olay yeri yakınında bir sığınmacı yurduna girdiğini tespit ederek bu yurda baskın düzenledi. Yapılan baskında Eritre’den gelen 3 mülteci gözaltına alındı. 

Açıklamada yaralı olarak gözaltına alınan 27 yaşındaki kişinin, kız çocuklarına saldırdığı şüphesiyle tutuklandığı belirtildi. Polis, sığınmacı yurdunda cinayet silahı olduğuna inanılan bir bıçak buldu.

Savcılık ve polis iki kızın neden saldırıya uğradığını ve zanlı ile iki kızın birbirlerini daha önceden tanıyıp tanımadığını araştırıldığını belirtti. 

Polis, bu tür olayların toplum içinde korkuları ve duyguları körüklediğini belirtirken özellikle “yabancılara, koruma arayanlara veya sığınmacılara” karşı genel bir şüphe uyandırılmaması ve bu tür şüphelerin desteklenmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Ulm Cemevi tarafından sosyal medya platformu facebook üzerinden yapılan açıklamada, saldırıda yaşamını yitiren Ece Sarıgül'ün taziyesinin bugün saat 14.00'te Ulm Cemevi'nde yapılacağı kaydedildi.


 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.