Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Kleve kasabasında yaşanan bir olay ülkede hayatını ‘sarsılmış bebek sendromu’ yüzünden kaybeden bebekler konusunu yeniden gündeme getirdi.

Alman medyasında Perşembe günü  (26.10.2023) yayınlanan bir haberde Kleve hastanesine 17 Ekim’de getirilen bir bebeğin 23 ekim pazartesi günü hayatını kaybettiği belirtildi.  

Habere göre 5 aylık bebek herhangi bir yaşam belirtisi olmadığı için hastaneye getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan bebek yaşama döndürülmeye çalışıldı. Bebek 23 Ekim'de Hollanda'da özel bir kliniğe nakledildi. Ancak yaşama tutunamayan bebek aynı gün hayatını kaybetti.

Kleve ve Krefeld polisi ile Kleve savcılığı tarafından bugün yapılan ortak basın açıklamasında, bebeğin otopsi sonucunun sarsılmış bebek sendromu nedeniyle öldüğünü ortaya koyduğu belirtildi.

Krefeld ve Kleve kentlerinden cinayet bürosu dedektifleri olayı araştırmak üzere görevlendirildi. Otopsi sırasında, bebek üzerindeki sarsma izlerinin oldukça taze olduğu ve bu olayın çok yakın bir zaman önce meydana geldiği belirlendi. 

Kleve Savcılığı sözcüsü bebek hastaneye kaldırılmadan önce, babanın evde bebeğiyle yalnız olduğunu kaydetti. Açıklamada, 29 yaşındaki babanın Çarşamba akşamı hakim karşısına çıkarıldı ve Savcılığın “ölümle sonuçlanan ciddi bir yaralanmaya sebep olma” suçlaması talebi üzerine tutuklama kararı alındığı belirtildi. 

Şüpheli şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Polis basına yaptığı açıklamada bebeğin annesinin soruşturulmadığını aktardı.

Her yıl 150 bebek ölüyor
Sarsılmış bebek sendromu veya sallanmış bebek sendromu, genelde iki yaşından küçük çocukların, sevmek ya da cezalandırmak için omuzlarından ya da kollarından tutularak sallanması sonucu, beyinde ya da boyun bölgesinde oluşan yaralanmalardan kaynaklanıyor.  

Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir rapora göre Almanya'da her yıl en az 150 bebek sarsılmış bebek sendromu nedeniyle ölüyor ve bin 200'den fazla bebek ömür boyu ciddi fiziksel ve zihinsel bozukluklara maruz kalıyor. 

Sarsılmış bebek sendromu, bebeklere ve çocuklara uygulanan şiddetin bir başka türü. Almanya’da bebeklik dönemindeki ölümlerin önde gelen nedenlerinden de biri olarak görülüyor. Ancak bu konu bazen tabu olarak görülüyor ve üzerinde fazla konuşulmuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş