Hamburg Havalimanı’nda hava güvenlik asistanı olarak yaptığı iş başvurusu kabul edilmeyen Dilara T., şirkete karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme güvenlik şirketinin kadına tazminat ödemesine karar verdi.

Dilara T. 2023 yılında Hamburg Havalimanına hava güvenlik asistanı olarak iş müracaatında bulundu. Ancak başörtülü olduğunu gösteren fotoğrafın yer aldığı özgeçmişi sunduktan sonra başvurusu reddedildi. Bunun üzerine Ayrımcılıkla Mücadele Dairesine şikayette bulunan Dilara T. aynı zamanda iş mahkemesine de başvurdu. 

Hamburg İş Mahkemesinde görülen davada, Güvenlik şirketi, başörtüsünü, uçuş güvenlik asistanlarının tarafsız bir görünüme sahip olması gerektiği için kabul etmediği gerekçesini sundu.  Ancak mahkeme 52 yaşındaki Dilara T.’yi haklı buldu ve din nedeniyle doğrudan ayrımcılığın yapıldığına hükmetti ve davalı şirketin tazminat ödemesine karar verdi.

Mahkeme, iş yerinde tarafsızlık kuralının sadece Federal Polis idaresinde bulunduğunu, bu nedenle iş başvurusu yapılan meslek açısından şirketin öne sürdüğü gerekçenin bir değeri de olup olmayacağının tartışmalı bir konu olduğuna dikkat çekti.

Mağdur kadın basına yaptığı açıklamada alınan bu karardan memnuniyetini dile getirdi ve kararın ayrımcılığın tanınması açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca kararın genç Müslümanları cesaretlendireceğini söyledi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.