TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Geçiğimiz Pazar günü Hamburg’un Billstedt semtinde yer alan Schleemer Park’ında bebeği ile dolaşan Müslüman kadın yumruklu saldırıya uğradı. Kadın olaydan sonra hastaneye kaldırıldı.

Elde edilen bilgilere göre 31 yaşındaki başörtülü anne bebek arabası ile parkta yürürken yanına gelen kimliği belirsiz iki adam, önce islamofobik içerikli sözlerle kadına hakaret eden adamlar, daha sonra kadını yumruklamaya başladı. Kadını aşırı şekilde darb eden saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçtı.

Parka gelen ambulans ekipleri annenin ilk müdahalesini olay yerinde yaptı daha sonra bebeği ile birlikte hastaneye kaldırdı. Olayda bebeğin zarar görmediği kadını ise burun kırığı ve beyin sarsıntısı nedeniyle tedaviye alındığı belirtildi. 

Hamburg polisi olayın faillerini bulmak için arama başlattı. Soruşturmayı Eyalet Kriminal Dairesi’nin Devlet Koruma bölümü üstlendi.

Almanya’da islamofobik saldırılarda artış yaşanıyor
Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana ülkedeki islamofobik içerikli saldırılarda artış yaşanıyor. Bu suçlar arasında fiziksel saldırılar, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, mala zarar verme ve anayasaya aykırı örgütlerin simgelerini kullanma gibi çeşitli suçlar yer alıyor.

Elde edilen verilere göre 2023 yılının ilk dokuz ayında, 2022 yılında gerçekleşen saldırılardan fazla saldırı gerçekleşti. 

Polis kayıtlarında, toplam 686 islamofobik saldırı kaydının bulunduğu belirtildi. Federal hükümet, temmuz ve eylül ayları arasında 20’si camilere yapılan saldırı olmak üzere Müslümanlara yönelik toplam 271 islamofobik suç kaydı olduğunu açıkladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.