Almanya’da İçişleri Bakanlığı, 5 yıldan fazla Almanya’da yaşayan ve henüz ikâmet izni olmayan yabancılara ikamet izni vermeyi planlıyor.

Hürriyet Avrupa servisinin haberine göre, bakanlığın bu yöndeki planı çeşitli nedenlerle Almanya’da ‘Duldung’ statüsünde olan ve her an gönderilebilir durumdaki çoğunluğu mülteci konumundaki yabancılara kalıcı olma perspektifi sunacak.

Bu kuraldan yararlanacak kişilerin en az 5 yıl Almanya’da kayıtlı olarak yaşamış olması gerekiyor. Bunun yanı sıra Almanca bilmesi ve devletten yardım almadan geçimini sağlaması şartı da aranıyor.

Ayrıca suç işlemiş olanlar ve Almanya’ya girişte kimlikleriyle ilgili yanlış beyanda bulunanlar yeni düzenlemeden yararlanamayacak.

105 Bin kişi faydalanacak
İçişleri Bakanlığı’nın planının hayata geçirilmesi durumunda Almanya’da yaklaşık 105 bin yabancının bundan faydalanabileceği belirtildi. 

Buna karşılık Federal Hükümet, bu durumda olup da suç işleyen veya toplum için tehdit oluşturan yabancıların daha kolay sınır dışı edilmesini istiyor. Konuyla ilgili planların eyalet yönetimleriyle de müzakere edileceği belirtiliyor.
 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın