Dijitalleşmeyle birlikte birçok insan internet bankacılığına geçiş yaptı. Alışverişten para transferine kadar birçok alanda işlemler dijital olarak yürütülmeye başlandı. Bu durum bankaların ATM sayılarını azaltmaya yönelmesine neden oldu.

Federal Alman Bankalar Birliği, ülkede birçok ATM'nin kapandığını bilgisini doğruluyor. Birlik açıklamasına göre 2019 yılında ülkede 58.400 ATM varken bu rakam 2020 yılında 56.900 civarına geriledi. Şuanda ülke genelinde 55.000 ATM olduğu tahmin ediliyor. 

Uzmanlara göre bunun başlıca nedeni dijitalleşmeyle birlikte birçok insanın daha az banka şubelerine gitmeyi tercih etmesi. Artık vatandaşlar para transferi gibi işlemler için banka şubesine gitmek yerine akıllı telefonlarına yüklediği banka uygulamaları üzerinden internet bankacılığını kullanıyor. Alışverişlerde banka kartı kullananların sayısı da her geçen gün artıyor. Bunu yanı sıra market kasalarında ekstra para çekmek de birçok vatandaş için kolaylık sağlıyor. 

Bankalar açısından bakıldığında ise bankamatiklerin bakımı, güvenliği ve nakit tedariki gibi işletme maliyetlerini düşürmek daha cazip oluyor. Bu nedenle fiziksel bankamatiklerin sayısı da giderek azaltılıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş