Alman Sigorta Ekonomisi Genel Birliği GDV'ye göre, ülke genelinde araç hırsızlığı vakalarında artış yaşanıyor. Hırsızların en aktif olduğu şehirlerin başında Köln ve Düsseldorf geliyor. Belirli bir araba tipi ise oldukça popüler.

Corona pandemisinin ardından, otomobil hırsızlıklarında bir patlama yaşandığını belirten GDV, geçen yıl Almanya'da kasko sigorta bulunan 12 binden fazla aracın çalındığını duyurdu.  

GDV rakamları polis kayıtlarından farklılık göstermekte. Birlik sadece tam veya yarı kaskosu bulunan araçların kaydı üzerinden bir rapor hazırlamakta. 

GDV’nin raporuna göre Kuzey Ren-Vestfalya'da 2.597 sigortalı araba çalındı ve 50,6 milyon euro zarar oluştu. Almanya genelinde çalınan arabaların yarattığı maddi zarar ise neredeyse 250 milyon euroya kadar çıkıyor.

Araç hırsızlığının yanı sıra araba parçası hırsızlığında da yüzde 15 artış olduğunu belirten GDV, en fazla çalınan parçaların arasında dashbord bilgisayarlar, direksiyon simitleri ve hava yastıklarının geldiğini belirtti.

En çok araba nerede çalınıyor?
GDV'nin Araç Hırsızlığı Raporu'na göre, araba çalınma tehlikesinin en fazla olduğu şehirlerin başında  Düsseldorf ve Köln gelmekte. İstatistiksel olarak, ülke genelinde araç çalınma oranı her 10 bin araçta 3 iken, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde bu olan her 10 bin araçta 6’ya kadar çıkmakta. 

En fazla çalınan modeller
GDV verilerine göre ülkede hırsızlar arasında özellikle popüler olan modellerin başında pahalı SUV'lar geliyor. En sık çalınan on model serisi arasında iki Range Rover bulunuyor ve bunlardan en çok çalınan model Jeep Grand Cherokee'nin dördüncü nesli

Araba markalarına bakıldığında en fazla çalınan araba markaları listesinin ilk beş markası şu şekilde:
1. Chrysler, Chrysler Grand Cherokee 4. Nesil
2. Kia, Stinger 1. Nesil
3. Land Rover, Range Rover 3. Nesil
4. Toyota, Land Cruiser 4. Nesil
5. Land Rover, Range Rover Sport 2. Nesil

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş