Eylül ayında yürürlüğe giren Araç Tescil Yönetmeliği, araç sahiplerinin işini kolaylaştırdı. Artık araç tescillemek için Trafik Müdürlüğüne (Zulassungsstelle) gitmeye gerek kalmadan online olarak işlem yapılabiliyor, bilgiler güncellenebiliyor veya araç kaydı silinebiliyor. Dijital ortamda yapılacak kayıt işlemi sayesinde sürücüler belgenin gönderilmesini beklemeden aracı kullanmaya başlayabiliyor. 

1 Eylül 2023'ten itibaren uygulanmaya başlayan yeni düzenlemede araç alım ve satım gibi araç işlemleri (Kfz-Zulassung) online olarak yapılabiliyor. 

Bu işlemleri yapacak olan kişilerin elektronik özelliğe sahip yeni tip kimlik kartına ve araç tescil belgesi (Fahrzeugschein) ile tescil sertifikası (Fahrzeugsbrief) gizli güvenlik kodlarına sahip olması gerekiyor.

Dijital kabul bildirimi on gün süreyle geçerli ve bu süre içinde gerekli olan asıl belgelerin yerine geçiyor. Ayrıca maliyeti de daha düşük.

Bunun yanı sıra, plaka değişiminde yeni plaka, araç sahibinin adresine gönderiliyor

Konu ile ilgili geniş bilgi için Alman Otomobil Kulübü ADAC web sitesine bakabilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Christin Hume - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş