Dortmund’da bulunan İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Anadolu Camisi’ne, 16 Şubat Cumartesi gecesi saat 21:50 sularında kundaklama girişiminde bulunuldu. Yapılan inceleme sonucunda polis bir kişiyi gözaltına aldı

Olay akşam namazının ardından caminin girişindeki ısıtma sistemine yerleştirilen gazetelerin ateşe verilmesi ile gerçekleşti. Cemaatin dikkatli müdahalesi ateşin büyümesini engelledi. Olay, ısıtma sisteminde meydana gelen hasarla sınırlı kaldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarından elde edilen görüntülerde, saldırganın ısıtma sistemini ateşe verdiği ve bina içerisinde yoğun duman oluştuğu görüldü. Saat 22:00 sularında olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın müdahale etti.

Anadolu Camisi Başkanı Hamza Kuri, Perspektif.eu'ya yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri ile iletişim halinde olduklarını belirtti. Kuri, “Henüz bu kundaklama girişiminin motivasyonunu bilmiyoruz. Camimize yönelik bu menfur saldırıyı kınıyoruz ve hem Dortmund’daki yerel kamuoyunu hem de cemaatimizi bu saldırı karşısında dayanışma göstermeye davet ediyoruz,” dedi.

Dortmund polisi yaptığı inceleme sonrasında 23 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldı. Olayla ilgili fazla açıklama yapmayan polis, soruşturmanın devam ettiğini ve saldırının arkasındaki motifin araştırıldığını duyurdu.

Anadolu Camisi, 500’e yakın üyesiyle Dortmund’daki büyük camiler arasında yer alıyor. 53 caminin yer aldığı Dortmund şehrinde  70.000’den fazla Müslüman yaşıyor. “Dortmund Müslüman Cemiyetler Konseyi” üyesi olarak şehirde aktif bir katılım sergileyen Dortmund Anadolu Camisi 1974 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Dortmund Anadolu Camisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya'da malulen emeklilere ek zam müjdesi Almanya'da malulen emeklilere ek zam müjdesi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.