Alman medyasında yer alan haberlere göre, 2021'de yaklaşık 144 bin aile içi şiddet vakası yaşandı ancak 2022 yılında bu vakalarda yüzde 9,5 artış oldu. Geçtiğimiz yıl ülkede 157 bin 550 aile içi şiddet vakası kaydedildi. Başka bir değişle her gün 432 vaka yaşandı. 

Federal Kriminal Dairesi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl ilişkide, tecavüz, cinsel saldırı ve cinsel zorlama alanındaki vaka sayıları da 2021’e göre yüzde 20 arttı. Verilere göre mağdurların yaklaşık yüzde 80’i kadın, faillerin veya şüphelilerin yüzde 78’i ise erkek. Şiddetin yaklaşık yüzde 40’ı eski partnerler, yüzde 60’ı ise halen ilişkinin devam ettiği mevcut partnerler tarafından işlendi.

"Evden atılmaları gerekir"
Bild am Sonntag gazetesine açıklama yapan İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aile içi şiddet vakalarına karşı sert bir yaklaşım çağrısında bulundu.

Her mağdurun kendini yeni bir şiddete karşı güvende hissedebilmesinin önemli olduğunu belirten Fraeser, bu konuda toplumdaki farkındalığı geliştirmek istediğini kaydetti, hiçbir kadının şiddet uygulayanları ihbar etmekten utanmaması gerektiğini vurguladı.

Faeser “Şiddet uygulayan suçlular, bir daha radardan kaybolmamalı. İlk şiddet saldırısından sonra evden atılmaları gerekir.” şeklinde ifade kullandı.

Faeser, Aile Bakanı Lisa Paus ve Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch ile salı günü Berlin'de, aile içi şiddet raporunu kamuoyuna açıklayacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş