Almanya’da 49 euro’luk bilet uygulaması mayıs ayı itibariyle yürürlüğe giriyor. Tek biletle bütün Almanya’da toplu taşıma araçlarını kullanma imkanı sunan aylık biletler için şimdiden ön sipariş vermek de mümkün. 

Almanya’da toplu taşıma araçlarında geçerli olacak 49 euroluk aylık bilet için ön siparişler, “Almanya Bilet” adlı telefon uygulaması ve bazı satış noktalarında yapılabiliyor.

Ön siparişler başladı
An itibariyle örnek olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bazı satış noktalarında ön siparişler başladı. Köln’de bulunan KVB, Düsseldorf’ta bulunan Rheinbahn veya Bonn’da bulunan SWB adlı toplu taşıma şirketlerinin satış noktalarında siparişler verilebiliyor. Alman Demiryolları’nda ise söz konusu bilet henüz satışa sunulmadı.

Telefon uygulamaları
Söz konusu biletin satın alınıp kullanılabileceği bir diğer alternatif ise telefon uygulamaları. Buna göre hali hazırda piyasada kullanıma açık ilk uygulama Hansecom Public Transport Ticketing Solutions şirketi tarafından geliştirilen “Almanya Bilet” uygulaması. 

Bunun yanında Mobility Inside şirketi yine aynı isimde bir uygulama geliştirdi. Bu uygulamanın da gelecek günlerde satış platformlarında yerini alması bekleniyor.

Çipli kartlar da satışa sunulacak
Üçüncü seçenek ise Alman Demiryolları’nın “DB Navigator” adlı uygulaması olacak. Alman Demiryolları’nın bilet satış noktalarında çipli kart almak da mümkün olacak. Ayrıca ilk etapta yazıcıdan bastırılan biletler de kabul edilecek.

2022’de 50 milyon satmıştı
Almanya’da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığına karşı vatandaşı rahatlatmak için planlandığı ekonomik destek programı kapsamında Haziran 2022’de “9 Euro’luk Bilet” uygulamasını yürürlüğe koymuştu. Ucuz bilet kampanyasına halk yoğun ilgi göstermiş, üç aylık dilimde 50 milyonu aşkın bilet satılmıştı.

Kaynak: Camia Haber
Fotoğraf: Andy Leung - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.