Almanya'nın Köln kentinde 1991'de 16 yaşındayken öldürülen Seçkin Çağlar'ın dosyası tekrar açıldı. Köln’ün Poll semtinde 32 yıl önce ortadan kaybolan ve ertesi gün cansız bedenine ulaşılan Seçkin Çağlar cinayetinin aydınlatılması için çevredekilerden tükürük örneği alınarak DNA testi uygulanacak.

Birkaç gün önce, Köln polisinin davayı yeniden açan "Cold Cases" soruşturma ekibi, potansiyel tanıkların temasa geçebilmesi için posterler, el ilanları ve kendi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklama ile geniş çaplı bir tanıtım kampanyası başlattı.

16 Ekim 1991'de 16 yaşında olan Seçkin Çağlar, çıraklık yaptığı yerden eve dönerken bir tramvay durağında ortadan kayboldu. Cesedi ertesi sabah tramvay durağına yakın bir noktada bir çalılık alanda bulundu. Kız cinsel istismara uğramış ve boğulmuştu.

Suçun işlendiği tarihte sekiz yaşında olan kurbanın erkek kardeşi Basri Çağlar yeniden açılan dosya ile ilgili basına yaptığı açıklamada, "O gün çocukluğum mahvoldu" dedi. Korkudan sessiz kalmış olabilecek potansiyel tanıklardan polise başvurmalarını isteyen Çağlar, “O sırada kimsenin bir şey görmediğini veya duymadığını hayal bile edemiyorum.” şeklinde konuştu.

Polis bölge sakinlerinin yanı sıra, bahçe sahipleri ve inşaat işçilerinden de tükürük örneği vermeleri çağrısında bulundu. 

Cumartesi günü Köln'deki bir ilkokulda başlatılan tükürük testleri üzerine bir açıklama yapan olayı araştıran kıdemli savcı Ulrich Bremer, cinayetin işlendiği Poll semtinde yaşayanlar arasında yapılacak testle ilgili, “Katılım gönüllülük esasına dayanıyor ve tanıklara yönelik.” ifadesini kullandı.

Baş Müfettiş Markus Weber ise “açıkça zanlının peşinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi ve teste katılmayan herkesin yakından inceleneceğini sözlerine ekledi.

Cinayet dosyası ile ilgili Alman basınında çıkan haberlere göre cesedin üzerinde katilin DNA'sına ait izler bulundu. Polis bu anlamda yeni DNA analizleri sayesinde bir kişinin faille akraba olup olmadığını belirleyerek çemberi daraltmayı hedefliyor.
Seckin Caglar Almanya Köln

©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.