Almanya’da son dört yılda Gençlik Dairesi tarafından el konulan toplam 121 bin 157 çocuğa 3 çocuk daha eklendi. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Dinslaken şehrinde ikamet eden Özcan ailesinin 10, 11 ve 12 yaşlarındaki üç çocuğu, Kasım ayında Gençlik Dairesi tarafından ellerinden alındı. 

Camia Haber’e yaşadıklarını anlatan Özcan ailesi iftiraya uğradıklarını belirtti ve yetkililerden yardım talebinde bulundu.  

Olayın perde arkasını açıklayan baba Hakan Özcan, yaklaşık 5 sene önce eşi ve çocukların annesi Nilgün Özcan ile boşandıklarını belirtti. Boşanma sürecinde birbirlerine yaptığı suçlamaların şu an Gençlik Dairesi tarafından delil olarak kullanıldığını belirten Hakan Özcan, “Ailemizi dağıtmak istiyorlar. Çok üzgünüz. Çok kötü günler geçiriyoruz.” dedi.

Çocuklar iki sefer yurttan kaçtı
Gençlik Dairesi, çocuklara ilk etapta el koyup aynı yurda yerleştirdi. Bunun üzerine çocuklar 2 defa yurttan kaçıp ailelerinin yanına sığınmak istedi. İkinci seferden sonra polisin gelmesi üzerine anneanne ile dede vekaleti üstlenmek istedi. Gençlik Dairesi bunu geçici olmak şartıyla kabul etti. 11 yaşındaki Elyesa ile 12 yaşındaki Talha Hamza şu an anneanne ve dedeleriyle birlikte yaşıyor.

Abileriyle birlikte kaçamayan en küçük çocuk Ebrar Eymen ise şu an yurtta kalıyor. Anne babasıyla sınırlı olmak üzere haftada 3 defa telefon ile görüşebiliyor. Dortmund Gençlik Dairesi’nde kalan Ebrar’ın daha uzak bir mesafeye de gönderilmesi söz konusu. Gençlik Dairesi, aileyle yaptığı görüşmede üç çocuk için de yer baktıklarını, amaçlarının üçünü de ayrı ayrı yurtlara yerleştirmek olduğunu belirtti.

Anne Nilgün Özcan: “Lütfen bize yardım edin”
Büyük bir şok ve üzüntü içerisinde olduklarını belirten anne Nilgün Özcan, “Çocuklarımı ellerimizden aldıkları gibi bir de birbirinden ayırmak istiyorlar. Gerçekten büyük bir şok ve üzüntü içerisindeyiz. Yardım istiyoruz. Lütfen bize yardım edin.” dedi.

Nilgün Özcan, en küçük çocuğuyla sadece telefonda yapabildiği görüşmeler içinse “Çocuğumu motive etmeye çalışıyorum. Dayanmasını, güçlü olmasını söylüyorum. Yakında birbirimize kavuşacağımızı söylüyorum fakat Gençlik Dairesi’nden yetkili bunu söylememi, çocuğumu boşuna ümitlendirmememi söylüyor. Çok zor durumdayız.” şeklinde açıkladı.

Dede Ali Asker Saçun: “Düşmanca bir tutum”
Şu an iki çocuğa bakan dede Ali Asker Saçun da yaşananlarla ilgili şunları dile getirdi: “Çocuklara el koyulmasında biz gerçekten büyük bir şok yaşadık. Anne babanın huzur içinde yaşayabileceklerine inanmadıklarını söylediler. Bu cidden düşmanca bir tutum. Yurtlarda anne babasını istemeyen çocuklar yaşıyor. Bizim çocuklar anne babasını, bizleri çok seviyor ve bizim kendilerine bakacak durumumuz var.” 

Gençlik Dairesi açıklama yapmadı
Dinslaken Gençlik Dairesi; Camia Haber’in konuya ilişkin açıklama talebine, “alıkoyma ile ilgili kişisel bilgileri koruma kanunu” uyarınca bir açıklamada bulunamayacaklarını belirtti. 

Gençlik Dairesi yetkilisi “Fakat Gençlik Dairesi keyfine göre hiçbir çocuğu ailesinden alıkoymaz. Bunun ciddi ve haklı bir nedeni mutlaka vardır.” şeklinde ifade kullandı.

Son 4 yılda 121 bin 157 çocuk ailesinden alındı
Almanya’da 2019 – 2022 yılları arasında toplam 121 bin 157 çocuğun ailelerinden alındığı belirtiliyor.

2019 yılında Gençlik Daireleri tarafından “refah ve huzurlarının korunması” amacıyla ailelerinden alınan çocuk sayısı 32 bin 467. Bu sayı 2020 yılında 30 bin 324 çocuğa, 2021 yılında da 28 bin 518 çocuğa geriliyor. Geçtiğimiz yıl Daire tarafından ailesinden alınan çocuk sayısı ise 29 bin 848.

Aynı dönemde Gençlik Daireleri tarafından alınan ve ebeveynlerden birisi göçmen olan çocukların sayısı ise şöyle: 2019 yılında 13 bin 135, 2020 yılında 11 bin 809, 2021 yılında 11 bin 855 ve 2022 yılında 13 bin 214 çocuk olmak üzere toplam 50 bin 13 çocuk.

©Sonhaber.eu
Kaynak: Camia Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.