Almanya’da Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) ödemelerinden sorumlu olan kurum Federal İstihdam Ajansı (BA) geçtiğimiz yıl ödenek alan ancak randevusuna gelmeyen veya teklif edilen işe gitmeyen yüzbinlerce kişinin yardımında kesinti yapıldığını açıkladı.

BA tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılında toplan 226 bin 8 kişinin devlet yardımında kesinti yapıldı. Bu rakam, 2022 yılına toplam 148 bin 488 kişinin yardımında kesinti yapılmıştı.

Kesintilerin yaklaşık beşte dördü kaçırılan randevulardan kaynaklanıyordu. Diğer kesim ise işe başlamayı veya çalışmaya devam etmeyi reddedenlerden oluşmakta.

Kesinti oranları
Yürürlükteki kanuna göre sosyal yardımlarda Kira ve ısınma giderleri gibi temel ihtiyaçların dışında kalan kısımdan en fazla yüzde 30'u kadar kesinti yapılabiliyor. Yüzde 30’luk kesinti sadece, sosyal yardım yükümlülüklerini iki sefer yerine getirmeyen bireylere uygulanıyor. 

İlk kez ihlalde bulunan kişinin yardımı yüzde 10’luk bir kesintiye uğruyor. İhlal tekrarlanırsa yardımda yüzde 20’lik kesinti yapılıyor. İhlalin devam etmesi halinde ise kişinin yardımı üç ay boyunca yüzde 30 oranında kesintiye uğruyor.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.