Almanya Federal hükümeti, yaşanan bütçe krizini atlatmak için çeşitli vergi kalemlerinde değişikliğe gitmeyi planlıyor. Bunlardan biri de yolcu uçuşlarında uygulanan bilet vergisi  (Ticketsteuer). Hükümet sözcüsü önümüzdeki yıl federal bütçe uyarınca havacılık vergisinin (Luftverkehrsabgabe) yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Önümüzdeki yıl havacılık vergisinin artması doğrudan uçak bilet fiyatlarının da artmasına neden olacak.

Havacılık vergisi;  gümrük idaresi tarafından tahsil edilerek ve federal hükümete aktarılan bir havayolu trafik vergisi. Ticari yolcu uçuşları için geçerli olan bu vergi, ülkedeki havaalanlarından yapılan tüm kalkışlar için uygulanıyor. 

2023'deki havacılık vergisi miktarları 
Yurtiçi uçuşlar, Avrupa Birliği Üye ülkeleri, aday ülkeler, EFTA üyesi ülkeler ve mesafesi 2500 kilometreye kadar olan üçüncü ülkeler için 12,77 euro 
Mesafesi 2500 ile 6000 kilometre arasında olan ülkeler için 32,35 euro, 
Mesafesi 6000 kilometreden daha uzun uçuşlar içinse 58,23 euro 

Almanya aktarmalı yolcular, Almanya'da havacılık vergisi ödemiyorlar. Adaların ana karaya bağlantısı olmadığı durumlarda, iç uçuşlar ve Danimarka veya Hollanda'nın Kuzey Denizi adalarına yapılan kalkışlar için 2,55 euroluk indirimli vergi oranı uygulanıyor.

Bununla birlikte, 2 yaşın altındaki çocuklar ve tamamen askeri veya tıbbi amaçlara yönelik uçuşlar, havacılık vergisinden muaf tutuluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.