2024'te emekli olan herkes emekli maaşının daha yüksek bir kısmı üzerinden vergi ödemek zorunda kalacak. Almanya Emekli sandığından yapılan açıklamaya göre Ocak 2024 itibariyle vergiye tabi emeklilik payı yüzde 83'ten yüzde 84'e çıkacak. Bu, ilk tam brüt yıllık emekli maaşının yüzde 16'sının vergiden muaf kalacağı anlamına geliyor. 2024 yılı öncesi emekli olanların maaşları bu artıştan etkilenmeyecek ve yüzde 83’de kalacak. 

Yasama organı, vergiye tabi emeklilik payını geriye dönük olarak 2023'ten itibaren yalnızca yarım puanlık artışlarla artırmayı planlıyor. 
 
Federal Hükümetin planına göre emeklilik maaşlarındaki vergiye tabi oran 2058 yılına kadar kademeli olarak artırılacak. 2058 yılında emekli maaşının tamamı vergiye tabi olacak. Ancak ilgili yasama süreci henüz tamamlanmadı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.