Önümüzdeki yıl sağlık sigortası masrafları ciddi şekilde artacak. Yasal sağlık sigortası maliyetleri rekor seviyeye ulaşacak. Katkı değerlendirme limiti 59.850 eurodan 62.100 euroya çıkacak. Ayrıca yasama organının belirlediği ortalama ek katkı payı da yüzde 1,6'dan 1,7'ye yükselecek. 

Fiyat karşılaştırma portalı Check24’ün hesaplamasına göre 2024 yılı için fiili ortalama ek payı yüzde 1,55 olacak. 

Açıklanan prim miktarlarına göre 96 Alman sağlık sigortası şirketinden 39'u fiyat artışına gitti.. Bu, yaklaşık 29,4 milyon Alman'ın etkileneceği anlamına geliyor. 

Buna karşı 42,2 milyon kişinin hizmet aldığı 46 sağlık sigortası şirketi ek katkı payına zam yapmayacağını açıkladı. Yaklaşık 800 kişinin hizmet aldığı 5 şirket ise prim miktarlarında indirime gitti.

Ek katkı paylarındaki ortalama artış yüzde 0,1 olmasına rağmen 39 sağlık sigortası şirketinde yüzde 0,8'e varan artış yaşanacak.

Yıllık 61.200 euro ya da daha fazla kazanan çalışanlar gelecek yıl en fazla 434 euro ödemek zorunda kalacak. Çalışanın yanı sıra işveren katkısını da ödemek zorunda olan serbest meslek sahipleri için katkı payı 2024 yılında 868 euro olacak.

Bu sağlık sigorta şirketleri 2024'te fiyatlarını artıracak
Tabloda önümüzdeki yıl ek katkı payları artan 39 sağlık sigortası şirketinden 32'si gösterilmekte. Yalnızca bireysel şirketlerin çalışanlarına veya belirli sektörlerdeki sigortalılara yönelik olan sağlık sigortası şirketleri listede yer bulunmamakta.

Almanya sağlık sigortası primleri

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marek Studzinski - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.