Federal Çalışma Bakanlığı'nın yasa tasarısına göre, işverenler 2024 yılından itibaren, başka bir özel toplu sözleşme veya şirket yönetmeliği geçerli değilse, çalışanlarının çalışma saatlerini elektronik ortamda kaydetmekle yükümlü olacak. 

Elektronik çalışma süresi kaydı, çalışanların bir zaman kayıt sistemi kullanarak göreve başlamadan önce giriş yapmaları ve çalışma gününün sonunda tekrar çıkış yapmaları yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Handwerksblatt'a göre, şirketler için çalışma saatlerinin kaydedilmesine ilişkin yasanın istisnaları küçük işletmeler için de geçerli olacak. Buna göre en fazla 10 çalışanı bulunan şirketler bu kuraldan muaf tutulacak.

Çalışanlar internet erişimi olan bir akıllı telefon veya tablet üzerinden uygulamaya girerek tüm çalışma ve seyahat süreleri ile molaları tarayıcı veya uygulama aracılığıyla kolayca kaydedilebilecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş