Almanya’da enflasyon ve hasar oranının yüksekliği sebebiyle önümüzdeki yıl araba sigortası prim miktarlarının artacağı öngörülüyor. Sigorta firmaları yıllık primlere yeniden zam yapmak için çeşitli görüşmeler yapıyor. Sigortaları yeniden sigortalayan reasürans şirketlerine göre ülkedeki yüksek enflasyon önümüzdeki yılın prim miktarlarını da artıracak.  

Sigorta şirketlerinin ne oranda zam yapacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak prim miktarlarının yaklaşık yüzde 10 ila 15 arasında artacağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın önde gelen reasürans şirketlerinden Hannover-Rück-Deutschland şirketine bağlı E+S’nin CEO’su Michael Pickel araç yedek parça ve tamiratındaki fiyat artışlarının sigorta primlerinin yükselmesinde etkisi bulunduğunu söyledi. 

Pickel, ayrıca araç hasarlarında da son yıllarda artış yaşandığını bu artışların sigortacıların mali yapısında baskı oluşturduğunu söyledikten sonra zamların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Bu arada, araç sigorta primlerindeki artışın araç sahiplerinin tepkisini çekmemek amacıyla toptan olmayacağı, sigorta şirketlerinin bu artışları belirli şart ve süreyle devreye alacağı belirtiliyor.

Öte yandan, reasürans şirketleri, artışın nasıl yapılacağı konusunda sigorta şirketleri ile anlaşmalar yapmak üzere toplantılar yapıyor. Artışların doğrudan araba sahiplerine yansımasını ise sigortacı şirketler ayarlayacak.

©Sonhaber.eu
Kaynak: Camiahaber.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.